Autolening afsluiten

Een nieuwe auto kopen kost vaak een rib uit je lijf. Daarom is het prettig dat je autoleningen aan kan vragen bij veel verschillende bedrijven in België. Zij zorgen ervoor dat je jouw auto kan afbetalen op een prettige manier, zonder zelf al te veel in de knoop te komen met de financiën. Al deze verschillende bedrijven hebben natuurlijk verschillende voorwaarden en tarieven. Daarom is het slim om even na te gaan bij welke spelers in deze markt je het best een autolening af kan sluiten.

Hoeveel kost mijn autolening?
Dat is afhankelijk van bij welk bedrijf jij jouw autolening afsluit. We zullen een paar autoleningen bij verschillende bedrijven met elkaar vergelijken om erachter te komen welke lening het voordeligst is. We gaan uit van een lening voor een nieuwe auto die €15.000 kost, over een tijdsverstek van 5 jaar. We zien meteen dat Beobank de laagste rente rekent, met 1,29%. De rente bij ING is 1,40%, bij Belfius is dat 1,50%. Van de vier bedrijven die wij als voorbeeld gebruiken heeft BNP Paribas Fortis de hoogste rente, met 1,90%. Wanneer je een lening afsluit om een auto te betalen, betaal je uiteindelijk méér dan de auto zou kosten zonder lening. Bij Beobank betaal je €493,80 extra, bij ING €535,80, bij Belfius €574,80 en bij BNP €728.

Een aanbieder kiezen
De meeste mensen kiezen, door de lagere rente, voor een autolening bij Beobank. Toch kan het voorkomen dat je voorkeur uitgaat naar een autolening bij één van de andere bedrijven. Wellicht heb jij een bankrekening bij de ING en vind je het een prettig bedrijf. Twijfel je? Kijk dan goed wat de overige verschillen zijn tussen de voorwaarden van de bedrijven. Natuurlijk is de allerbeste optie om géén autolening af te sluiten, maar voor sommige mensen is dit helaas geen optie.