Kredietkaarten vergelijken

In België zijn een heleboel verschillende grote bedrijven te vinden die kredietkaarten uitgeven. Een kredietkaart, ook wel bekend als ‘creditcard’, is een bankkaart waar je makkelijk online én in het echt aankopen kan doen. Veel bedrijven accepteren enkel kredietkaarten, daarom is het voor veel ondernemers belangrijk om een kredietkaart aan te vragen.

Belfius vs. Beobank
Twee grote aanbieders op de markt van kredietkaarten zijn de bedrijven Belfius en Beobank. Beide bedrijven bieden een breed aanbod aan verschillende kaarten, afhankelijk van de hoogte van de bedragen die je wenst uit te geven en je status. Voor studenten, particulieren en bedrijven is er van alles te vinden. Het grootste verschil zit hem in de bedragen. Als we bijvoorbeeld kijken naar de Visa Kredietkaarten van beide bedrijven, zien we dat geld opnemen bij Beobank 2,5% kost van het betaalde bedrag. Bij Belfius kost het een vast bedrag van €5. Welke van de twee opties voordeliger is, ligt aan de hoeveelheid geld die je wenst op te nemen. De Belfius kaart kost €54 per jaar, de Beobank kaart €5. De wisselkoers van Belfius is 1%, bij Beobank is dat 2%. Voor de meeste mensen zal de kaart van Beobank de goedkoopste optie zijn. Dat zien we ook bij veel van de andere kaarten van deze bedrijven. Toch is het slim om even een geschatte berekening te maken van hoe deze cijfers jouw bankrekening zullen beïnvloeden.

Carrefour vs. BNP Paribas Fortis
Deze twee andere aanbieders zijn ook grote spelers op de kredietkaart markt. We vergelijken de Visa Classic kaarten van beide aanbieders, en zien meteen dat Carrefour meer opties biedt: een gratis verzekering, vrije keuze zichtrekening en punten sparen kan wél bij Carrefour, maar niet bij BNP. Geld opnemen kost bij Carrefour binnen Europa €4, en daarbuiten €5. Bij BNP kost het binnen Europa €4 + 1% van het opgenomen bedrag, en €4 buiten Europa. Het ligt eraan wat voordeliger is, afhankelijk van waar je geld op wenst te nemen. De jaarlijkse bijdrage voor Carrefour is €24, bij BNP is dat €21,96. De wisselkoers is bij Carrefour 2,5% en bij BNP 1,6%. Welke van deze twee aanbieders voordeliger is, ligt aan een aantal factoren. Als je een verzekering wil afsluiten op de kaart, kan je het best gaan voor Carrefour, want deze zit er al bij inbegrepen. Wil je dat niet? Dan is BNP waarschijnlijk voordeliger.